Amandel-griesmeelpudding

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Koekenpan
  • Pan
  • Puddingvorm

Bereidingswijze

  1. Maal de fijn.
  2. Rooster deze in een droge koekenpan, maar laat ze niet kleuren.
  3. Meng het door de .
  4. Was de zorgvuldig en schil er het gele deel van de af.
  5. Breng de met de schil aan de kook.
  6. Strooi er al roerend de en een snufje in.
  7. Laat de griesmeelpap al roerend 5 minuten, op een laag vuur tegen de kook aan, gaar en dik worden.
  8. Haal er de citroenschil uit en roer van het vuur de erdoor.
  9. Roer 2 los en giet al roerend een gedeelte van de hete griesmeelpap erbij.
  10. Doe dit terug in de pan en houd het al roerend 1 minuut tegen de kook aan.
  11. Klop 1 heel stijf en spatel deze door de griesmeelpap.
  12. Giet deze in een met koud water omgespoelde puddingvorm van 1,5 liter.
  13. Laat de pudding 3 uur afkoelen op een koele plaats en opstijven.
  14. Stort de amandel-griesmeelpudding op een bord en serveer er abrikozenpuree bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in griesmeel
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eidooiers en eiwit
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Amandel-griesmeelpudding heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

Lekker! Heb er geen abrikozenpuree bij geserveerd. Is zo ook lekker en net wat anders en fijner dan gewone griesmeelpudding.
Eva 28 december 2013
Lekker recept.
Bep de Groot 9 maart 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
379 kcal
18%1516 kcal
Vetten
22 g.
32%88 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%56 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
15 g.
16%60 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Amandel-griesmeelpudding