Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Advokaatbavarois recept
Advokaatbavarois recept

Advokaatbavarois


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zet als eerste de gelantine in ruim koud water in de week. Breng daarna de melk met het in de lengte doorgesneden vanillestokje langzaam aan de kook en haal de pan van het vuur. Leg dan een deksel op de pan en laat het 10 minuten staan. Verwijder vervolgens het vanillestokje, met achterlating van de zaden uit de kern. Splits de eieren en klop de dooiers met de suiker daarna dik en schuimend. Giet, al kloppende en in een klein straaltje, de warme melk erbij en doe dit terug in de pan. Laat al roerende en op een klein vuurtje de vla heet worden en binden, maar het mag beslist niet koken! Knijp de gelantine uit en los deze op in de hete vla. Laat daarna de vla afkoelen en is deze voldoende afgekoeld, schep dan de advokaat erdoor. Klop dan de eiwitten stijf. Klop daarna de slagroom stijf. Schep vervolgens 1/3 deel van de slagroom in een kommetje en roer daar de basterdsuiker door. Leg dan de eiwitten op de slagroom en spatel de vla er goed door. Schep daarna de bavarois in vormpjes of coupes en laat deze in de koelkast helemaal opstijven. Garneer tenslotte de vla met de achtergehouden slagroom en de chocolade.

Allergenen Informatie

Voor dit advokaatbavarois recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven