Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Abrikozenroomvla met lange vingers recept
Abrikozenroomvla met lange vingers recept

Abrikozenroomvla met lange vingers


Ingrediënten


Bereidingswijze


De abrikozenmousse: Blikje halve abrikozen openen en de siroop afgieten. De gedroogde abrikozen in kleine stukjes snijden en de stukjes even koken in de afgegoten siroop. Het abrikozen uit blik tot pulp slaan met een staafmixer, vermengen met de gekookte stukjes gedroogde abrikozen en op smaak maken met 45 gram witte basterdsuiker. De vanille-custardvla: Gebruik een pan met dikke bodem en blijf voortdurend roeren om aanbranden te voorkomen. De warmtebron niet te hoog zetten of au bain Marie verwarmen. Meng 20 gram custardpoeder en 15 gram maizena met wat koude melk tot een vloeibaar mengsel. De rest van de melk met het zout en het merg van het vanillestokje voorzichtig aan de kook brengen. Giet wat van de hete melk bij het custard/maizena-mengsel. Haal de pan van de warmtebron en giet onder voortdurend roeren het custard/maizena-mengsel in de hete melk. Warm nog even door op restwarmte en maak de vla op smaak met 35 gram witte basterdsuiker. De slagroom: Klop 250 milliliter koude slagroom, samen met een zakje slagroomversteviger en 2 eetlepels witte basterdsuiker luchtig en stevig. Snijd lange vingers dwars door in drie gelijke stukken, dan kun je er elke schaalvorm mee beleggen. Vul een langwerpige of ronde glazen schaal van ca. 1,5 liter laag voor laag met resp. lange vingers- custardvla-abrikozenmousse en slagroom. Maak tweemaal vier lagen. Begin onderop met de lange vingers en sluit af met slagroom. Laat de schaal een paar uren afkoelen in de koelkast.

Serveersuggesties

I.p.v. abrikozenmousse is ook een aardbeien- of elke andere mousse te gebruiken. In een glazen schaal zijn de verschillende lagen mooi te zien. Variant: Vervang de lange vingers door plakken cake.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit abrikozenroomvla met lange vingers recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven