Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Abrikozen strudels recept
Abrikozen strudels recept

Abrikozen strudels


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vet 8 ovenvaste kopjes of bakvormpjes ( ca. 175 ml inhoud) in. Laat het filodeeg bij kamertemperatuur ontdooien. Hak ondertussen de amandelen grof, rooster ze in een droge en laat ze afkoelen. Laat de abrikozen goed uitlekken en snijd ze in blokjes. Rasp de marsepein grof en meng hem met de abrikozen en de amandelen. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Smelt 2 eetlepels boter. Leg een vel filodeeg op een droge theedoek. Bestrijk het vel met een beetje vloeibare boter. Leg er een tweede vel deeg op. Snijd het deeg in vieren zodat er gelijke vierkanten ontstaan ( 15 x 15 cm) Bekleed 4 kopjes met een stuk filodeeg en duw de randen voorzichtig aan. Verdeel de helft van de abrikozenvulling over de kopjes. Vouw het uitsekende deeg naar binnen en duw het bij elkaar. Maak van het overige deegvellen op dezelfde manier 4 strudels. Zet de kopjes op een bakblik en bak ca. 20 minuten onder in de oven. Laat een beetje afkoelen. Stort de strudels eventueel uit de kopjes.

Serveersuggesties

lekker met vanillesaus

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit abrikozen strudels recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven