Aardbeienbavarois

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Zeef

Bereidingswijze

  1. De met de opkloppen tot een schuimig mengsel. (en ruban) De gelatineblaadjes laten weken in koud water.
  2. De koken en ze vervolgens geleidelijk bij het eierdooiermengsel voegen.
  3. De geweekte en uitgeknepen toevoegen en roeren tot deze helemaal is opgelost.
  4. De bereiding laten afkoelen en af en toe even roeren.
  5. De wassen, de kroontjes verwijderen en door een zeef duwen.
  6. De gepureerde door het afgekoelde eiermengsel roeren.
  7. De opkloppen met een weinig en bij het mengsel voegen.
  8. In een met olie ingevette vorm gieten en 24 uur in de koelkast zetten.
  9. De bavarois ontvormen op een serveerschaal en versieren met kleine en toefjes slagroom.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Aardbeienbavarois

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Aardbeienbavarois
VariatieAantalGang
Aardbeienbavarois1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker, aardbeien, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk en room is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, gelatine, suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (6)

Aardbeienbavarois heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.7 / 10 in 6 recensies
RESET

Eidooiers en suiker samen opkloppen, wordt maar geen luchtige mengsel, die als een lint soepel en luchtig is. Ik klop echt lang! de suiker wordt korrelig en het wordt niet luchtig. wat doe ik fout?
Christa 8 mei 2014
Lang geleden ook eens gemaakt maar dan met een glaasje stroh rum (80%) er door heen. Is alleen niet zo geschikt voor kinderen.
Rob 23 december 2012
Wat smaakt dat lekker zeg! Eerste keer helemaal goed gelukt!
II. Jansen 8 december 2012
Lijkt me niet zo moeilijk voor een beginner als ik! Let's give it a shot!
Sofie 6 oktober 2012
Mmmm, dat zal smaken, het water loopt al uit mijn mond.
Pieter 31 mei 2012
Ziet er goed uit lekker hoor mmmmm.
5 september 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
269 kcal
13%1076 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
48 g.
54%192 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardbeienbavarois