Muffins

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Roer de door de .
  2. Gebruikt u gedroogde , laat het mengsel dan 15 minuten staan tot zich schuim vormt.
  3. Zeef de bloem met het en roer er het gistmengsel, en de door.
  4. Kneed tot een glad, elastisch deeg dat niet plakkerig is.
  5. Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume.
  6. Rol het deeg uit tot een lap van 1 cm dik.
  7. Steek hieruit rondjes van 9 cm.
  8. Bestuif ze met .
  9. Leg ze op een met bloem bestoven bakplaat.
  10. Laat ze afgedekt rijzen tot het dubbele volume.
  11. Bak de muffins 5 minuten op een grilleerplaat of koekplaat, of bak ze 10 minuten in een op 230°C voorverwarmde oven.
  12. Keer ze halverwege.
  13. Serveer de muffins warm, rooster ze aan beide kanten, snijd ze open en besmeer ze met .
25
25
25

Variaties op Muffins

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Muffins
VariatieAantalGang
Muffins4Taart en gebak
Chocolade muffins2Koekjes
Bosbessenmuffins2Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in gist en griesmeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
390 kcal
19%390 kcal
Vetten
27 g.
39%27 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
42 g.
16%42 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Muffins