Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Magnetron
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Snijd deaubergine in plakken van ongeveer 1 cm.
    Laat even garen in een schaal in de magnetron voor ongeveer 5 minuten.
    Snijd de uien door de helft en daarna in schijfjes.
    Snijd de tomaten in dunne plakken.

    Bak het gehakt rul en bruin.
    Voeg de uien en uitgeperste knoflook toe.
    Voeg kaneel, oregano, peper en zout en honing toe.
    Even doorbakken.

    Maak de saus en voeg het kuipje smeerkaas toe aan de saus.
    Leg in laagjes in eenovenschaal:
  2. eerst de aubergine, dan de tomaat, dan gehaktmengsel en overgiet met saus.

    Doe dit ongeveer 45 minuten in een oven op 200 graden celsius.
    Als laatste saus erover gieten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in smeerkaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Moussaka op z'n Hollands heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

Ik dacht dat deze moussaka lactosevrij was. Maar het zakje witte saus van Knorr moet met melk worden aangemaakt...had ik als niet-lactose intolerant niet in de gaten. Mijn gasten waren er minder blij ... Lees reactie
Myriam 8 mei 2016
HEERLIJK! MOUSSAKA is altijd goed hier! Ik zie trouwens dat ik hier een jaar jonger ben dan dat ik ben! (grappig!) Het maakt mij niet zoveel uit of de moussaka Grieks of Hollands is, zo lang hij maar ... Lees reactie
jacqueline1969 13 februari 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
96 kcal
4%384 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
17 g.
6%68 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Moussaka op z'n Hollands
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • ovenschotels
  • Moussaka op z'n Hollands