Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven
  • Ovenschaal
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Was de en snijd ze in plakken van 1 cm.
  2. Leg de plakken in een vergiet en bestrooi ze royaal met .
  3. Laat een half uur staan.
  4. Bak intussen de aan in 2 eetlepels en voeg na 2 minuten het gehakt en de knoflook toe.
  5. Rul het gehakt en zodra het gaar is, voeg je de , de , de peterselie, de Italiaanse , de , de ontvelde en en toe.
  6. Laat deze saus 20 minuten zachtjes pruttelen.
  7. Proef de saus daarna en voeg naar smaak en toe.
  8. Spoel de aubergineplakken onder stromend water een beetje af.
  9. Droog ze met een theedoek of keukenpapier.
  10. Verhit in een koekenpan en bak de plakken rustig aan beide kanten bruin en zacht.
  11. Laat de gare plakken uitlekken op keukenpapier.
  12. Dit neemt wat ruimte in beslag.
  13. Ik leg zelf keukenpapier op een groot dienblad en zet deze tussendoor op mijn eettafel om zo ruimte te houden.
  14. Zodra dit klaar is, maak je de bechamelsaus (zie mijn recepten), alleen maak nu 1 liter (dus x 4).
  15. Neem een ruime ovenschaal of 2 kleinere.
  16. Vet deze in en begin met een laagje gehaktsaus, daarna laagje , daarop een beetje en vervolgens weer een laagje gehaktsaus enz.
  17. Sluit af met een laagje aubergineplakken.
  18. Stort de bechamelsaus erover en sluit af met een laagje .
  19. Zet de schaal 45 tot 60 minuten in een voorverwarmde oven (eerste 30 minuten op 200 graden celsius daarna terugzetten naar 180 graden celsius).
  20. De schotel is klaar als je er gemakkelijk met je vork doorheen prikt.
25
25
25

Variaties op Moussaka

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Moussaka
VariatieAantalGang
Moussaka10Ovenschotels
Moussaka met aubergines1Ovenschotels
Griekse Moussaka1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • kruiden en parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
169 kcal
8%1352 kcal
Vetten
6 g.
9%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
17 g.
6%136 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Moussaka
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • ovenschotels
  • Moussaka