Moussaka

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. De in plakken gesneden betrooien met en op een vergiet weg zetten.
  2. Fruit de en knoflookteentje in de tot het begint te kleuren.
  3. erbij en rullen tot het niet meer rood is.
  4. er over strooien.
  5. Voeg de kleingesneden toe en laat alles 10 minuten op klein vuur sudderen.
  6. Spoel de aubergines af onder water en laat ze opnieuw uitlekken.
  7. Droog de plakken aubergines tussen keukenpapier, wentel ze dan door de bloem en bak ze in de koekenpan in langzaam aan weerskanten bruin.
    Vul een beboterde ovenschotel met afwisselend aubergines, aardappelschijfjes en gehaktmengsel tot alles op is.
  8. De laatste laag moet zijn.
    Schenk de gemengd met de in de schotel.
  9. Schenk iets over het oppervlak en zet de schotel 30 minuten in de oven van 200 graden celsius.
  10. Overgiet het gerecht met de die met de zijn losgeklopt en laat de schotel nog eens een kwartier in de oven staan tot het ei is gestold en de bovenkant licht gebakken is.
25
25
25

Variaties op Moussaka

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Moussaka
VariatieAantalGang
Moussaka10Ovenschotels
Moussakas1Ovenschotels
Moussaka op z'n Hollands1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en bouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1529 kcal
76%6116 kcal
Vetten
36 g.
52%144 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
36 g.
13%144 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Moussaka