Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Keukenmachine
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter op een laag vuur.
    Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en voeg toe aan de gesmolten boter met de jam.
    Doe het mengsel in een springvorm van 24 cm en druk heel stevig aan.
  2. Laat het mengsel minstens 10 minuten opstijven in de koelkast.
    Roer de fijn met de .
  3. Klop de stijf met de en spatel door het mengsel.
    Zet dit mengsel in de koelkast tot de vruchtenlaag klaar is.
    Laat de uitlekken in een zeef en vang het vocht op.
    Gebruik 200-250 ml van het kersenvocht om te binden.
    Breng het kersenvocht op 3 eetlepels na aan de kook.
  4. Maak een glad papje van de 3 eetlepels kersenvocht en de Kijk even op het pak naar de gebruiksaanwijzing, zo weet je precies hoeveel je nodig hebt om het vocht te binden)
    Voeg dit bij het kokende kersenvocht en blijf al roerende zachtjes doorkoken en laat binden, vervolgens even af laten koelen en dan de er door heen roeren.
  5. Laat alles afkoelen en schep ze over de monchoulaag.
    Verwijder de springvorm, snijd in punten en dien op.
25
25
25

Variaties op Monchoutaart met kersen

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Monchoutaart met kersen
VariatieAantalGang
Monchoutaart met kersen1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vanillesuiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter en custard kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in monchou en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter, monchou, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
88 kcal
4%1056 kcal
Vetten
3 g.
5%36 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
11%24 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
4%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
8%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%144 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%12 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Monchoutaart met kersen
  • Home
  • Recept
  • Taart en gebak
  • Monchoutaart met kersen