Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Moksie Alesie (de rijst):
  2. Kook de volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar en droog.
  3. met de ajinomoto in 3 eetlepels hete roerend fijn bakken en afscheppen. 9 eetlepels verhitten en de , en de hierin lichtbruin fruiten, de Mexico-Mix toevoegen en enkele minuten roerbakken.
  4. De hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.
  5. De gebraden (in stukjes gesneden van 2 x 1 cm) en de de laatste minuut toevoegen en het geheel goed omscheppen.
  6. naar smaak toevoegen.
  7. Moksie Metie (het vlees):
  8. in lange stukken snijden van bijv. 20 x 4 cm; 5 volle eetlepels Moksie Metie (marinade) aan het vlees toevoegen en 2-3 uur marineren.
  9. Het vlees daarna in de oven of combimagnetron gaar bakken.
  10. Snijd het vlees in reepjes.
  11. Marinadetip:
  12. in Suriname wordt het vlees èèn dag tevoren in de koelkast in de marinade gezet, het vlees smaakt dan lekkerder en wordt hierdoor 2-3 uur marineertijd bespaart.
25
25
25

Variaties op Moksi alesie

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Moksi alesie
VariatieAantalGang
Moksi alesie1Rijstgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1175 kcal
58%4700 kcal
Vetten
19 g.
27%76 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
4%0 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%4 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Moksi alesie
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • rijstgerechten
  • Moksi alesie