Mexicaanse chocoladeflan

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Roer in een steelpan met een dikke bodem 120 gram door het en het limoensap.
  2. Kook zachtjes en roer tot de is opgelost.
  3. Breng dan, zonder te roeren, de siroop aan de kook en kook die tot goudbruine karamel.
  4. Verwarm intussen 4 vormpjes in een op 180 graden C. (gasstand 4) voorverwarmde oven.
  5. Verdeel de karamel over de hete vormpjes en zorg ervoor dat de zijkanten en bodems egaal bedekt worden.
  6. Laat de vormpjes bij kamertemperatuur afkoelen.
  7. Hak de chocolade in kleine stukjes en verhit die samen met de en het .
  8. Roer nu en dan om de chocolade op te lossen.
  9. Klop de en samen met de overgebleven enigszins schuimig.
  10. Klop geleidelijk de hete chocolademelk erdoor.
  11. Verwijder het .
  12. Giet de chocoladecustard voorzichtig in de vormpjes en zet in een braadslede die zover met gevuld is dat het tot halverwege de zijkant van de vormpjes reikt.
  13. Zet de braadslede voorzichtig in de oven en bak de puddinkjes 20-25 minuten, of tot ze gestold zijn en een mes dat erin gestoken wordt er schoon uitkomt.
  14. Laat de puddinkjes op kamertemperatuur afkoelen en zet ze enige uren, of een nacht in de koelkast.
  15. Maak de puddinkjes los door een mes langs de zijkanten te halen en keer ze op de bordjes om.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • basterdsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en eidooiers
  • pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
660 kcal
33%2640 kcal
Vetten
39 g.
56%156 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
39 g.
15%156 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
15 g.
16%60 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mexicaanse chocoladeflan