Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Oven
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Neem een dikke plak , rib of sucadelap, van 500 gram.
  2. Snijd die in stukken van ongeveer 2 x 2 cm.
  3. Marineer ze 1 nacht in een halve liter rode , gemengd met .
  4. Snijd een grote en 1 groene en 1 rode in grove stukken.
  5. Snijd ca. 500 gram in grove stukken.
  6. Verwijder hierbij de harde kern.
  7. Neem 200 gram ontpitte .
  8. Pel drie flinke tenen en snijd ze in kleine stukjes.
    Dep het droog met keukenpapier en bestrooi het met en .
    Verhit drie eetlepels olijfolie in een grote braadpan en bak het vlees goudbruin om en om.
  9. Voeg vervolgens de uien en de toe en laat 5 minuten meebakken.
  10. Voeg hierna de gesneden toen en roer goed door.
  11. Laat ook 5 minuten meebakken.
  12. Voeg nu de gesneden tomaat toe.
  13. Roer goed door en laat 5 minuten meebakken.
  14. Voeg , , , en toe en roer goed door.
  15. Voeg nu 1 eetlepel bij en een flinke scheut .
  16. Roer goed door.
  17. Voeg 300 gram en 300 gram toe, evenals de .
  18. Voeg nu het marinadevocht bij en vul aan met water totdat het geheel onder de vloeistof is ondergedompeld.
  19. Roer goed door.
  20. Plaats vervolgens de braadpan in een op 200 graden celcius voorverwarmde oven en temper de temperatuur tot ca. 120 graden celsius.
  21. Laat het geheel gedurende vier uur zachtjes slow doorkoken.
  22. Roer ieder uur even door.
  23. Maak op smaak af met , en suiker.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal badjak
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en sambal badjak
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal badjak
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal badjak
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal badjak
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (6)

Marokkaans rundvlees stoofpot (tajine) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.3 / 10 in 6 recensies
RESET

Heerlijke stoofpot. Verrassend van smaak door de zoetigheid en pittige touch. Aanrader!
Monique 6 december 2016
Ik had de hoeveelheid dadels en vijgen al aangepast maar vind de stoofpot veel te zoet! Daardoor heel zwaar eten. Jammer!
Els 28 september 2015
Olijven kunnen er natuurlijk ook bij. Ik zou gaan voor pitloze zwarte. Komijn een flinke theelepel, basterdsuiker 2 eetlepels, kaneel een vleugje. In Marokko wordt trouwens gewoon alcohol gebruikt, ne... Lees reactie
kees_rundvlees 22 juni 2014
Wat zijn de hoeveelheden van komijn, basterdsuiker en kaneel die toegevoegd moeten worden? Olijven, zwart of groen? Lijkt me overigens wel een heerlijk recept.
Anita 7 januari 2014
Voor de smaak. Alcohol vervliegt, dus geen probleem.
JC 15 februari 2013
Als het een marokaanse gerecht is, waarom komt er rode Wijn in voor?
Kat 29 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
490 kcal
24%1960 kcal
Vetten
11 g.
15%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
53 g.
20%212 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Marokkaans rundvlees stoofpot (tajine)
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • Marokkaans rundvlees stoofpot (tajine)