Mangotaart met tapiocaparels

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Blender
  • Deegroller
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Week de tapiocaparels een uur in water.
  2. Kook de tapiocaparels in water totdat de parels doorzichtig zijn geworden.
  3. Giet de parels af en was de plaklaag eraf door de parels een paar keer in water te doen en vervolgens af te gieten.
  4. Bekleed de bodem van een vierkante springvorm van 26 bij 26 cm (of ronde springvorm met een diameter van 28 cm) met bakpapier.
  5. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  6. De biscuits verkruimelen in een kom.
  7. Gebruik eventueel de keukenmachine om de biscuits tot poeder te verkruimelen.
  8. De op kamertemperatuur gebrachte in hwt biscuitspoeder kneden zodat het een soort plakkerige deeg wordt.
  9. Het biscuitsdeeg met een deegroller plat rollen en in de springvorm leggen.
  10. Doe de springvorm 15 a 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  11. Intussen wordt het beslag gemaakt voor de mousse.
  12. Snijd uit de 1150 gram vruchtvlees om te pureren, bewaar mooie plakken voor de garnering.
  13. Pureer 700 gram vruchtvlees in een blender tot sap/puree.
  14. Week 9 blaadjes in koud water.
  15. Verwarm het sap/puree (niet koken) in een pannetje en doe vervolgens de erbij.
  16. Goed roeren totdat de geheel is opgelost in het sap.
  17. Pannetje van het vuur halen om af te laten koelen.
  18. Klop in een grote kom het met 180 gram stijf.
  19. Klop er vervolgens de erdoor.
  20. Roer de mango sap en erdoor tot er een homogeen massa ontstaat.
  21. Giet de mousse in de springvorm.
  22. Zet de springvorm 2 uren in de koelkast om op te stijven.
  23. Na 2 uren wordt de toplaag gemaakt.
  24. Pureer de overgebleven 450 gram mango vruchtvlees in een blender tot sap/puree.
  25. Week 6 blaadjes in koud water.
  26. Verwarm de mangopuree (niet koken) in een pannetje en roer er 45 gram bij.
  27. Doe de in de puree en roer totdat de geheel is opgelost.
  28. Pannetje van het vuur halen en af laten koelen.
  29. Snijd intussen de (zonder schil) in plakjes.
  30. De mooie plakken mango die bewaard gebleven waren in dunne plakken snijden.
  31. Giet vervolgens de (wat afgekoelde) puree bij de mousse in de springvorm.
  32. Decoreer met de plakjes en mango.
  33. Zet de taart nog minstens 3 uur in de koelkast en smullen maar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • biscuit is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en mascarpone
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom, mascarpone, roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
192 kcal
9%2304 kcal
Vetten
4 g.
5%48 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
7%12 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
2%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
5%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%132 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
18 g.
20%216 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%12 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mangotaart met tapiocaparels