Ingrediënten

+ -
print

Bodem:

Mangovulling:

Yoghurtmousse:

Garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Keukenmachine
  • Taartvorm
  • Bakvorm
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Smelt de ,en maak de koekjes fijn in een keukenmachine en roer daar de boter door.
  2. Bekleed de springtaartvorm met bakpapier en vet de rand in met een beetje boter(krijg je de taart makkelijker eruit)verdeel het koekmengsel in de bakvorm en druk goed en zet tot gebruik in koelkast.
    Voor de mango vulling week de gelatine in koud water,verhit een beetje mangopuree in een pannetje,en knijp de gelatine uit en doe die erbij in het pannetje,totdat alles is opgelost en doe daarna de rest van de mangopuree erdoor.
    Yoghurt mousse:week de gelatine in koud water,klop slagroom,suiker,vanillesuiker tot een dikke slagroom,verwarm 3 eetlepels yoghurt in een pannetje,en los hierin de uitgeknepen gelatine,giet dit in een kom en doe de rest van de yoghurt en spatel de slagroom er door en het sap van de citroen.
    Schenk de helft van de yoghurtmousse in de taartvorm,en daarna de mangopuree,en de andere helft van de yoghurtmousse,heel licht doorroeren met een vork ,voor het effect en zet de taart zeker 2 uur in de koelkast.
    Als je de taart uit de koelkast haalt pak een mes en warm die op onder de warme kraan en snij voorzichtig langs de rand,dan komt de taart makkelijker los.
    Eet smakelijk.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker, vanillesuiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter, boter om in te vetten, yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter om in te vetten, slagroom, yoghurt, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter, boter om in te vetten, slagroom, yoghurt, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine, gelatine, suiker, suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine en gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Mango-yoghurt taart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Dit recept is compleet gekopieerd uit het boek van Rudolph. Verder een goed recept.
Henk 28 september 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
99 kcal
4%990 kcal
Vetten
4 g.
6%40 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
14%20 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%10 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
10%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
13 g.
15%130 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%20 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mango-yoghurt taart
  • Home
  • Recept
  • Taart en gebak
  • Mango-yoghurt taart