Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Keukenmachine

Bereidingswijze

  1. In de keukenmachine de koekjes fijn malen, de smelten en de koekkruim hier door roeren.
    Dan dit in de springvorm uitstrijken en goed aandrukken.
    10 minuten in de koelkast hard laten worden.
  2. Week nu de gelantine 10 minuten in koud water.
  3. Het sap van 1 blikje opvangen en in een pannetje doen.
  4. Verwarm het sap en voeg van het vuur af de gelantine toe.
  5. Zet het mengsel in een bak met koud water totdat het lobbig wordt.
  6. Roer het gelantine mengsel dan door de kwark en klop de room stijf.
    Spatel de room door de kwark.
  7. Schep dan de mandarijnenpartjes erdoor.
  8. Schep dit alles in een vorm en laat het in de koelkast 4 uur opstijven.
  9. Versieren met toefjes .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • speculaas is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Mandarijnen speculaastaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Klopt die hoeveelheid boter wel? Met 25 gram krijg ik geen vaste taartbodem! Ik heb nu maar op 75 gram gegokt, maar ook dat lijkt nog weinig. In een vergelijkbaar recept wordt 250 gram bastognekoeke... Lees reactie
Inge 3 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
129 kcal
6%516 kcal
Vetten
25 g.
36%100 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
1%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mandarijnen speculaastaart
  • Home
  • Recept
  • Taart en gebak
  • Mandarijnen speculaastaart