Makkelijke hartige taart

Ingrediënten

+ -
print

Voor de vlees-eters:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Vet een quichevorm in met boter en bekleed het met een 4 a 5 bladerdeegplakjes. (wel even ontdooien (beetje knippen/plakken aandrukken, uitrollen, modelleren.
  2. Niet zo moeilijk) Laat een beetje deeg aan alle kanten over de rand hangen.
  3. Verwarm de oven op 200 graden C.
  4. voor.
  5. Doe een klontje boter in de pan, gooi er de doperwtjes in en roer een beetje tot ze ondooid zijn.
  6. Roer de en de erdoorheen en gooi de erdoor.
  7. Even een minuutje of 4 a 5 zachtjes stoven op laag vuur en roeren af en toe.
  8. Neem de pan van het vuur en roer er, na een minuutje afkoelen, de losgeklopte doorheen (meteen goed roeren anders heb je een gebakken ei in je mengsel).
  9. Ongeveer de helft van het zakje en de er door heen roeren.
  10. Stort het mengsel in de met bladerdeeg beklede vorm en probeer het bladerdeeg dat "zichtbaar blijft, of dat over de rand uitsteekt over het mengel te leggen. (beetje vouwen) Strooi de rest van de erover heen en schuif het in de oven voor ongeveer 40 minuten.
  11. En klaar is Kees ;-)
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • kaas en kruiden kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in roomboterbladerdeeg, slagroom, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboterbladerdeeg, slagroom, kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Makkelijke hartige taart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Mijn zoon van 7 jaar vind de taart heerlijk. Dus regelmatig staat de hartige taart op ons menu. Gezond en lekker!
Marieke 13 mei 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
157 kcal
7%628 kcal
Vetten
5 g.
8%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Makkelijke hartige taart