Maken van basisdeeg

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Garde
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
    Maken van zetsel:
    De melk lauwwarm verwarmen.
    De gist verkruimelen in beslagkom en hier wat lauwwarme melk opdoen.
    Dit alles goed door elkaar kloppen met garde.
    Dan meel bij doen tot een smeuiig papje ontstaan is.
    Dit op een warme plaats wegzetten afgedekt met een vochtige doek en ongeveer een half uur laten rijzen tot 2 x de hoeveelheid.
    Bereidingswijze:
    Meel in beslagkom doen en zout er door mengen.
    Dan een kuil maken in midden van deeg en hierin het zetsel doen.
    Dan de lauwwarme melk (met opgeloste boter) erbij doen en dit alles goed mengen en kneden tot een gladde elastische bal ontstaat die loslaat van de kom.
    Dit alles afdekken met een vochtige handdoek en wegzetten op een warme plaats
    Als rijsplaats kun je ook de oven gebruiken als je deze zet op 50 graden C.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Maken van basisdeeg heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Prima receptje!
Lianne 3 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1998 kcal
99%1998 kcal
Vetten
48 g.
69%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
370 g.
142%370 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Maken van basisdeeg