Ingrediënten

+ -
print

De macarons:

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spuitzak
  • Bakplaat
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Klop in een vetvrije kom de tot pieken.
  3. Giet dan scheut voor scheut de erbij.
  4. Zeef de erboven en klop goed door.
  5. Roer het amandelmeel en het erdoor.
  6. Schep door elkaar tot een glad beslag en kleur dit eventueel.
  7. Vul een spuitzak met het mengsel en spuit vervolgens bolletjes beslag van 2 cm Ø met tussenruimte op een ingevette bakplaat.
  8. Strijk eventuele puntjes glad met een natgemaakte vinger.
  9. Laat de macarons 1 uur in de keuken staan, zodat ze een mooi ‘huidje’ krijgen.
  10. Bak de macarons 20 minuten in de oven*.
  11. De macarons zijn goed als de bovenkant stevig aanvoelt, maar van binnen nog zacht zijn.
  12. Laat ze na het bakken een paar uur staan.
  13. Bereiden:
  14. Klop voor de vulling de los met de .
  15. Schep de helft van de erdoor en roer tot een romige vulling.
  16. Schep een ruime lepel op een macaron-helft, leg 5 of 6 rondom en dek af met een macaron. *tijdens het bakken ontstaat het voor macarons typische kraagje aan de onderkant
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bakpoeder
  • suiker, poedersuiker, frambozen past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • mascarpone en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mascarpone en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (5)

Macarons met frambozen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 5.6 / 10 in 5 recensies
RESET

Er staat ook dat dit recept voor 4 porties is. Dus het is logisch dat je het moet delen door 4. Als je dat niet doet heb je dus het beslag voor 4 porties... Beetje vreemd maar goed. Let daar op!
Janaika 26 juni 2013
Het bakken is veel te lang! Het moet 12 minuten zijn. En je recept klopt ook niet. Niet gebruiken dit recept!
Emmie 28 april 2012
Het beslag was prima, goed stevig. De macarons zijn alleen heel klein gebleven! De volgende keer doe ik er zeker meer bakpoeder is. Het is inderdaad heel veel beslag. Ik had 3 platen van 90 cm vol lig... Lees reactie
Jessy 13 maart 2012
Dit is voor heel veel macarons, heel groot recept.
Ben 6 maart 2012
Na het kloppen van de eiwitten, de rest er gewoon doorroeren. NIET meer kloppen dus. Anders krijg je een snotterige drab, zoals bij ons...
Bakmiep 5 november 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
760 kcal
38%3040 kcal
Vetten
44 g.
64%176 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
6 g.
6%24 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Macarons met frambozen
  • Home
  • Recept
  • Nagerechten
  • Macarons met frambozen