Maanzaad-kersendessert

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Laat de uitlekken en vang het sap op.
  2. Breng het sap, 1 eetlepel , 1 zakje , de en de kaneel aan de kook.
  3. Bind het sap met de en voeg de toe.
  4. Laat de compote ca. 1 minuut zachtjes koken.
  5. Roer de erdoorheen.
  6. Laat het geheel afkoelen.
  7. Breng de aan de kook,neem de pan van het vuur en roer er 50 gram en 50 gram door.
  8. Laat ca 30 minuten wellen.
  9. Hak de chocolade en de grof.
  10. Roer de , de kwark en 50 gram glad.
  11. Meng de maanzaadmelk, de gehakte , de chocolade en 1 zakje .
  12. Klop de stijf en spatel hem door de kwarkcrème.
  13. Haal de specerijen uit de compote en verdeel de crème en de over 6-8 glazen en zet ze minstens 1uur koud weg.
  14. Rooster het in een droge koekenpan.
  15. Rooster 1 theelepel manzaad kort mee.
  16. Laat alles afkoelen.
  17. Strooi ze voor het serveren over het dessert.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade en magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, mascarpone, magere kwark, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelen en amandelschaafsel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk, mascarpone, magere kwark, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en rum
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
401 kcal
20%3208 kcal
Vetten
28 g.
40%224 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%104 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
14 g.
16%112 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Maanzaad-kersendessert