Zalmmousse

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Laat de in een kom met ruim koud water weken.
  2. Bekleed een schaal met een doorsnede van 16 cm met plastic-folie.
  3. Leg op de bodem enkele toefjes .
  4. Bekleed de schaal met de helft van de plakjes zalm.
  5. Pers de sinaasappel uit boven een steelpan en verwarm het zachtjes.
  6. Knijp de goed uit en roer het van het vuur af door het hete sinaasappelsap.
  7. Zet de steelpan in een bak met koud water en laat het in 2 minuten afkoelen tot lauwwarm.
  8. Snijd de rest van de zalm in kleine stukjes.
  9. Knip 3 takjes fijn.
  10. Roer in een kom de en gelatinemengsel tot een glad mengsel.
  11. Roer de stukjes zalm, en erdoor.
  12. Klop de stijf en schep het luchtig door het zalmmengsel.
  13. Schep het zalmmengsel in de schaal en strijk de bovenkant glad.
  14. Laat de mousse in de ijskast in 3 uur opstijven.
  15. Zet een platte schaal op de ronde schaal, keer het samen en laat de mousse op de platte schaal glijden.
  16. Verwijder voorzichtig het folie.
  17. Garneer het gerecht met .
25
25
25

Variaties op Zalmmousse

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Zalmmousse
VariatieAantalGang
Zalmmousse4Speciale gelegenheden
Gerookte zalmmousse1Hapjes
Zalmmousse met boursin en limoen1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomkaas en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zalmfilet en gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
99 kcal
4%792 kcal
Vetten
9 g.
12%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zalmmousse