Uienbrood

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Koekenpan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Vet een bakplaat in met 1/2 eetlepel en bestuif het met .
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  3. Pel en snipper de .
  4. Verhit de rest van de in een koekenpan en fruit de uit 3 minuten en laat ze afkoelen.
  5. Zeef het en boven een kom en voeg de toe.
  6. Hak de fijn.
  7. Schep de , en door de .
  8. Klop de los en voeg ze met de in gedeelten toe aan het bloemmengsel.
  9. Meng alles tot een zacht, niet plakkerig deeg.
  10. Leg het deeg op een met bestoven werkvlak en kneed het met koele handen 2 minuten door.
  11. Vorm er een ovalen brood van en legt het op de bakplaat.
  12. Bak het brood in het midden van de oven in 40 minuten gaar en bruin.
  13. Laat het brood op een rooster afkoelen.
25
25
25

Variaties op Uienbrood

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Uienbrood
VariatieAantalGang
Kaas uienbroodjes1Hapjes
BBM kaas-uienbrood1Broodbakmachine
Kaas-uienbroodjes1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem en bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Uienbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Het is erg lekker brood! Zeker met (zelfgemaakte) kruidenboter of tapenade. Misschien handiger om eerst het deeg goed te mixen voordat je de uien en de olijven er door doet.
Huk 2 juli 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
604 kcal
30%2416 kcal
Vetten
8 g.
12%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
108 g.
41%432 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Uienbrood