Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Serranoham met ananas en roquefort recept
Serranoham met ananas en roquefort recept

Serranoham met ananas en roquefort


Ingrediënten


Bereidingswijze


Rooster de pijnboompitten snel in een droog koekenpannetje. De grillpan flink verhitten. De sneetjes brood aan beide kanten inkwasten met de olijfolie en aan beide kanten in de grillpan grillen tot donkerbruin. Even apart wegleggen. Elke ananasschijf in 2 halve ringen snijden, de basterdsuiker aan beide kanten goed indrukken in de ananas en in de grillpan aan beide kanten licht laten karameliseren. Neem ze uit de pan en snijd ze in kleine stukjes. Verdeel de plakken kaas over de sneetjes, drapeer hierop 1 of 2 plakken serranoham en garneer ze met de ananasstukjes. Bestrooi met pijnboompitten.

Serveersuggesties

In plaats van serranoham kun je ook parmaham nemen. Met bacon heb ik het ook wel eens gemaakt, maar toen heb ik de bacon eerst in een droge pan even krokant laten bakken. in plaats van pijnboompitten wat fijngehakte peterselie of bieslook gebruiken.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit serranoham met ananas en roquefort recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven