Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Scones recept
Scones recept

Scones


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zeef het bakmeel met het bakpoeder en het zout boven een kom. Voeg de vanillesuiker en suiker toe en mix alles door elkaar. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes en voeg dit ook toe aan het mengsel. Voeg het losgeklopte ei met de melk ook toe (houd eetlepel over!) en kneed het geheel tot een samenhangende bal. Rol het deeg tot een lap van circa 2 cm dik. Steek uit het deeg (met een koekjesvormpje) rondjes en leg ze op de bakplaat. Bestrijk de scones met het melk-ei mengsel. Laat de scones in het midden van de oven bakken bij 230C tot ze lichtbruin zijn. Laat ze hierna op een rooster afkoelen. Serveren met aardbeienjam en slagroom.

Allergenen Informatie

Voor dit scones recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven