Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Salade met gebakken makreel recept
Salade met gebakken makreel recept

Salade met gebakken makreel


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Snij de biet in partjes. Schil de sinaasappel dik af en snijd het buitenvlies af, snij daarna de partjes tussen de vliesjes uit. Maak een dressing van olie, azijn en dijonmosterd en breng op smaak met zout en peper. Knip de bieslook klein en hak de dille fijn. Meng de helft van de kruiden door de dressing. Bestrijk de vis met een beetje olijfolie en kruid de filets met peper en zout. Bak de vis in een grote koekenpan met een anti aanbakbodem eerst op de velkant voor gaar, draai dan om en bak nog even kort. Maak de sla aan met de dressing en verdeel over twee borden, verdeel de partjes biet en sinaasappel hierover. Leg de vis op de salade en bestrooi met de achtergehouden dille en bieslook.

Serveersuggesties

De beste periode voor makreel van oktober tot ongeveer februari. Voeg eventueel ook nog enkele plakken of in vieren gesneden gare krieltjes toe om iets meer volume te geven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit salade met gebakken makreel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven