Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Roquefort in artisjokbodem recept
Roquefort in artisjokbodem recept

Roquefort in artisjokbodem


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 175 graden C. Artisjokbodems afdrogen. Een (langwerpige) ovenschaal invetten. De roquefort fijnprakken met de room. De eieren fijnprakken en door de roquefort roeren. Het knoflookteentje hierboven uitpersen en dan de mosterd, lente-uitje, peterselie, olijven, paprikapoeder en zout en peper toevoegen. Alles goed mengen. Vind je het geheel nog te droog, voeg dan nog wat room bij. Kijk hoeveel artisjokbodems je hebt. Reken 2 per persoon. Leg dan bijvoorbeeld 8 bodems naast elkaar in de ovenschaal. Geef ze niet teveel ruimte, zodat ze niet omvallen, anders heel voorzichtig een klein stukje aan de onderkant afsnijden. Heb je nog bodems over, snijd 1 of 2 dan klein en meng ze door het roquefortmengsel. Vul de artisjokbodems met het mengsel en strooi paneermeel over. Leg kleine klontjes boter op het paneermeel en zet de schaal in de oven. Reken op ongeveer 10 a 15 minuten.

Serveersuggesties

Vind je Roquefort te scherp van smaak, neem dan een mildere blauwschimmelkaas bijvoorbeeld Blue d'Auvergne of mijn favoriet Fourme d'Ambert. Neem je dit gerecht als voorgerecht, dan heb je genoeg aan 1 artisjokbodem per persoon. Leg dan een beetje sla of een tomaatje op het bord.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit roquefort in artisjokbodem recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Roquefort in artisjokbodem heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Vergeleken met het recept dat ik al gemaakt had en hij was goed gelukt!
    Nina gaf dit recept op 28 april 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven