Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Quiche met ham en champignons recept
Quiche met ham en champignons recept

Quiche met ham en champignons


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kneed bloem, boter en water vlug door elkaar tot een zandtaartdeeg, Wikkel het in alufolie en leg het een paar uur in de koelkast om te rusten. Bak de champignons even op in wat boter zodat ze hun vocht wat verdampen. Splits de eieren en klop de dooiers los met de slagroom, peper en zout. Schep er de geraspte kaas door. Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig door het dooiermengsel. Rol het deeg uit tot zon 3 4 mm dikte en leg in beboterde vorm. Prik met een vork goed in. Verdeel de champignons en de ham over de bodem en schep er vervolgens de vulling over. Strijk goed glad en versier eventueel met restjes deeg die je bestrijkt met geklutst ei. Laat ongeveer 30 minuten bakken in warme oven en laat in de vorm afkoelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit quiche met ham en champignons recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven