Mini-rozijnenpannenkoekjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Doe de in een kom, bedek ze met koud water en laat ca. 15 minuten wellen.
    Verwarm 125 milliliter met 1 eetlepel lauwwarm.
    Verbrokkel de en los hem op in de .
    Doe de in een kom en maak midden in een kuiltje.
  2. Giet de in een kuiltje en roer door de tot een dik glad beslag.
  3. Laat afgedekt ca. 15 minuten rijzen op een warme plaats.
    Laat de uitlekken en dep ze droog.
    Verwarm 250 milliliter lauwwarm en voeg de samen met het , 3 eetlepels en 1 theelepel toe aan het beslag.
  4. Klop met de deeghaken van de mixer ca. 3 minuten tot er belletjes in het beslag komen.
  5. Roer de erdoor en laat het beslag nogmaals afgedekt ca. 30 minuten rijzen op een warme plaats.
    Verhit de portiegewijs in een grote pan met anti-aanbaklaag.
    Verdeel met 2 eetlepels ca. 5 hoopje beslag in de pan en druk ze een beetje plat.
  6. Bak de pannenkoekjes ca. 2-3 minuten per kant op middelhoog vuur (houd ze warm).
    Bak van het overige beslag nog 25 pannenkoekjes.
  7. Bestrooi de pannenkoekjes voor het serveren met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
530 kcal
26%3180 kcal
Vetten
16 g.
23%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
91 g.
35%546 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mini-rozijnenpannenkoekjes