Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gerookte zalmquiche recept
Gerookte zalmquiche recept

Gerookte zalmquiche


Ingrediënten


Bereidingswijze


Wrijf de blokjes boter fijn met de bloem tot fijne korrels. Voeg dan water, ei en zout toe en kneed tot een deeg. Vorm van 2/3 van het deeg een ronde bal, druk een beetje plat en wikkel in plastic folie. Herhaal dit met het overige deeg. Laat de deegballen 1 uur in de koelkast rusten. Verhit de oven voor op 160 graden C. Haal het deeg uit de koeling en rol de grote bal uit tot een grote plak die groot genoeg is om een springvorm van 24 cm doorsnede te bekleden. Doe hetzelfde met de kleine bal (dit word het deksel van de quiche). Vet de vorm in met boter of gebruik bakpapier. Fruit de ui in de boter tot hij glazig ziet. Voeg zalm, bieslook, knoflook en spinazie toe, draai het vuur uit en laat het mengsel een beetje afkoelen. Bedek de bodem van de vorm met het zalmmengsel. Kluts de eieren met de melk, slagroom en peper en giet deze over de zalm. Dek de quiche af met de tweede deegplak. Druk de deegranden op elkaar. Bak in 30 minuten goudbruin en gaar in de oven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gerookte zalmquiche recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven