Gemengde sla met ei

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Kook de en in kokend water 3 minuten.
  2. Schep de met een lepel uit het water, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze afkoelen.
  3. Kook de in nog 7 minuten hard.
  4. Spoel de af onder koud stromend water een laat ze afkoelen.
  5. Maak de schoon, was ze en snijd ze in plakjes.
  6. Maak de schoon, was ze en snijd ze in plakjes.
  7. Roer in een kom de met en -abrikozendrank tot een sausje.
  8. Schep de en door de saus.
  9. Breng het op smaak met .
  10. Zet het afgedekt tot gebruik in de ijskast.
  11. Snijd de in kleine stukjes.
  12. Bak de chrorizo in een droge koekenpan al omscheppend in 5 minuten zachtjes bruis.
  13. Laat het op keukenpapier uitlekken.
  14. Pel intussen de en snijd ze in stukjes.
  15. Pel de en halveer ze.
  16. Verdeel de sla over 4 borden.
  17. Schep de stukjes ei door de -worteltjessalade en verdeel het op de sla.
  18. Leg de halve erop.
  19. Bestrooi het gerecht met chorizostukjes.
  20. Lekker met stokbrood.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mayonaise kan sporen bevatten van ei en Allergie in kwarteleitjes en eieren
  • mayonaise, kwark, chorizo kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kwark
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
81 kcal
4%324 kcal
Vetten
4 g.
6%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gemengde sla met ei