Frittata’s met spinazie, erwten, pecorino en rauwe ham

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Laat de , in licht gezouten water, 3-4 min slinken.
    Giet het in een zeef en spoel het kort af met koud water.
    Druk zoveel mogelijk vocht uit de .
    Dep de droog met keukenpapier en snij het fijn.
    Verhit de margarine in een grote koekenpan op matig vuur.
    Bak hierin de en 4-5 min zachtjes.
    Voeg de toe en bak het 1 min mee.
    Sprenkel er zo nodig 1-2 el water over om aanbakken te voorkomen.
    Voeg de , wat zout en peper toe.
    Verdeel de hamreepjes, tomaatjes en 90 gram van de doperwten erover.
    Roer de los in een kom.
    Klop de zure erdoor heen.
    Voeg de , , zout en peper toe.
    Schep de helft van de en 150 gram van de erdoor.
    Verdeel het eimengsel over de pan.
    Strooi de resterende doperwten, en erover heen.
    Bak de frittata in de oven 30 min, of tot het gestold is en het midden net stevig aanvoelt.
    Garneer het met de blaadjes en de extra .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in vloeibare margarine
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in vloeibare margarine
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • vloeibare margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vloeibare margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in room en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in vloeibare margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in vloeibare margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
206 kcal
10%1236 kcal
Vetten
7 g.
11%42 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Frittata’s met spinazie, erwten, pecorino en rauwe ham