Empanada met gehakt

Ingrediënten

+ -
print

Empanada deeg:

Empanada vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden.

    Empanada deeg:
    Alle ingredienten mengen (zoals je andere deeg ook maakt) tot samen hangend deeg.
  2. In folie en half uur laten rusten in de koelkast.

    Empanada vulling:
    De 2 eieren koken, ze moeten hardgekookt en afgekoeld zijn (ze zijn op het laatst nodig voor op de vulling) zodat je ze in plakjes kunt snijden.
  3. , en fijn snijden.
    De fruiten, toevoegen en even mee fruiten.
  4. Wortel, witte en gehakt erbij en het gehakt moet uiteindelijk rul gebakken zijn.
  5. Als laatste (dus als vulling gereed is) peterselie erdoor.

    Empanada:
    Het deeg verdelen in 10 porties.
  6. Per portie uitrollen tot ong. 3mm dikte en uitsteken.
  7. De vulling erop scheppen (ongeveer 2 eetlepels) en een plakje ei erop leggen.
  8. Vouw de empanada dicht en doe wat /ei/melk op de randen aan de binnenzijden zodat ie dicht geplakt blijft.
  9. Met een vork er een mooi randje erom heen duwen (kartel/ribbelrandje).
  10. Alle empanada's bestrijken met het losgeklopt ei en 20 minuten in de oven bakken op 200 graden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
514 kcal
25%5140 kcal
Vetten
28 g.
40%280 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
64 g.
24%640 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Empanada met gehakt