Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Eieren op zijn Baskisch recept
Eieren op zijn Baskisch recept

Eieren op zijn Baskisch


Ingrediënten


Bereidingswijze


Ontvel de worst en snijd het in plakken. Verhit de olie in een pan en bak hierin de plakken worst zachtjes uit. Pel de ui en snijd hem in halve ringen. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokje. Pel en snipper de knoflook. Ontvel de tomaten en snijd deze ook in blokjes. Neem de plakken worst uit de pan en leg het op keukenpapier om uit te lekken. Voeg nu de ui-ringen toe en een minuut later de paprikablokjes. Fruit nu alles al omscheppend enkele minuten. Voeg de knoflook met de plakken worst en tomaatstukjes toe en ga het kruiden met zout en chilipeper (pas op voor de chilipoeder beter te weinig dan te veel). Laat alles nu zachtjes pruttelen en verwarm intussen de grill van de oven voor. Maak met een juslepel vier holletjes in het mengsel in de pan en laat dan een ei (zonder schil) glijden in elk holletje. Bestrooi met geraspte kaas en zet de pan voor ongeveer 4.5 minuten onder de grill, op een afstand van 12-15 cm.

Serveersuggesties

Keis wel een pan die in de oven kan.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit eieren op zijn baskisch recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven