Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Crêpes met blauwe bessenvulling


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak in een kom een crépebeslag van het ei, het meel, de margarine en het zout.
Vet een crépepan met antiaanbaklaag licht in en verhit hem. Neem de pan van het vuur en verdeel 2 eetlepels beslag over de pan door deze licht te draaien. Zet de pan weer op het vuur en bak de crépe in 1.5 minuten goudbruin. Laat op keukenpapier uitlekken. Bak de rest van het beslag op dezelfde manier en vet daarbij de pan steeds opnieuw in.
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Meng de ricotta, 50 gram blauwe bosbessen, 20 gram suiker en de helft van de citroenrasp.
Schep op de ongebakken kant van de crêpes een volle eetlepel van de vulling. Leg de crêpes op een ingevette bakplaat. Verwarm ze 17.5 minuten in de oven.
Meng ondertussen voor de saus de resterende sinaasappelrasp, het sinaasappelsap, de maizena, de resterende suiker, de kardemom en de resterende blauwe bosbessen en breng het mengsel in een pan aan de kook. Laat de saus alroerend indikken. Schenk de saus over de crêpes en serveer ze warm.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit crêpes met blauwe bessenvulling recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven