Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Boffers en groenteboffers recept
Boffers en groenteboffers recept

Boffers en groenteboffers


Ingrediënten


Bereidingswijze


Boffers zijn een soort oud-hollandse drie-in-de-pan pannekoekjes. Van boffers kan je er, afhankelijk van de dikte van het beslag en de grootte van de pan, twee, drie of vier tegelijkertijd in een pan bakken. Maak een beslag van gelijke delen tarwe- en boekweitmeel. Water, zout en wijnsteenbakpoeder of natriumbicarbonaat erbij doen. Het beslag moet dikker zijn dan dat voor pannekoeken. Goed glad maken met een garde. Dan het beslag een tijdje, minimaal een half uur, laten rusten. Rozijnen weken. Appels raspen of in hele kleine stukjes snijden. De ui fijnsnijden. Wortel en paprika en eventuele andere groenten raspen of heel klein snijden. Het beslag opnieuw kloppen, daarna verdelen over twee schalen. In de ene schaal de appel, rozijnen en kaneel toevoegen. Goed doorroeren. In de andere schaal de groente en kruiden erdoorroeren. In een pan olie heet laten worden. Voor dit recept geen olijfolie gebruiken maar een olie die goed tegen hitte kan, bv frituurolie, wokolie of zonnebloemolie. Twee, drie of vier schepjes beslag in de pan gieten zodat je twee, drie of vier boffers krijgt. Omdat het beslag dikker is dan pannekoekenbeslag moet je de boffers ook wat langer bakken om te zorgen dat ze helemaal gaar worden. Het gas eventueel wat lager zetten nadat je het beslag in de pan hebt gedaan. Af en toe omdraaien tot beide zijden mooi bruin zijn. Serveersuggestie: De zoete boffers kunnen met boter, stroop of jam besmeerd worden. De hartige boffers hebben eigenlijk niets nodig maar wie dat lekker vindt, kan er uiteraard van alles opsmeren wat ie wil.

Allergenen Informatie

Voor dit boffers en groenteboffers recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven