Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Arabische kikkererwtensalade met paprika en feta recept
Arabische kikkererwtensalade met paprika en feta recept

Arabische kikkererwtensalade met paprika en feta


Ingrediënten


13

Bereidingswijze


Voorbereiding: Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Snijd de ui in dunne halve ringen en de paprika in dunne halve reepjes. Snijd de knoflook fijn. Hak de peterselie fijn. De feta gaat in kleine blokjes.

1. Bak de ui en paprika en knoflook met de rozemarijn op een zacht vuur tot ze zacht zijn.
2. Voeg paprikapoeder toe en bak heel even mee.
3. Zet het vuur helemaal laag en warm de kikkererwten en de helft van de peterselie even mee.
4. Klop ondertussen naar smaak een dressing van de extra vergine olijfolie met azijn en citroensap en zout en peper en meng dit door de groenten.
5. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen in een mooie schaal.
6. Bestrooi vlak voor het opdienen met de feta en de rest van de peterselie.
7. Eventueel nog een beetje vers gedraaide peper erover.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit arabische kikkererwtensalade met paprika en feta recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven