Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/admin/domains/mijnreceptenboek.nl/public_html/recept/recept.php on line 28 Luipaardbrood Recept | MijnReceptenboek.nl
Kook een room van , zout(6 gram), maïzena en vanille(5 gram) extract
Pan van het vuur halen Boter(80 gram) en suiker(70 gram) er door roeren
In de beslagkom schenken en laten afkoelen 30 min.
Voeg bloem(375 gram), ei(50 gram) en droge gist(8 gram) toe
Maak hier een elastisch deeg van
Deeg halveren (2 x 400 gram) en opbollen,
dek een deel deeg af en leg weg
Deel de 400 gr weer door de helft (2 x 200 gr)
Voeg aan een deel 15 gr cacao(5 gram)(15 gram) en 15 gr melk(5 gram)(15 gram)(250 gram) toe tot een egaal deeg
het laatste stuk ook 5 gr cacao(5 gram)(15 gram) en 5 gr melk(5 gram)(15 gram)(250 gram) tot een egaal deeg
Bol deze twee ook op en leg weg
Laat de degen 90 min rijzen (of leg in de koelkast voor 12 uur)
Verdeel elke bal in 2 stukken
Een helft in drie delen, de andere in 4 delen
Je hebt nu 7 stukken van drie kleuren
Maak van de lichtbruine stukken pillen van 21 cm
Rol de donkerbruine pillen uit en rol om de lichtbruine pil.
Rol het witte deeg uit en rol deze daar weer omheen
Rol de 7 pillen tot 42 cm
Snijd ze half door 21 cm
Leg ze in een ingevet bakblik, bekleed met bakpapier
Laat ze verdubbelen in 60 minuten
Verwarm de oven tot 200ºc.
Bestrijk het brood met melk(5 gram)(15 gram)(250 gram).
Bak in 35 minuten gaar
Na het bakken direct lossen op een rooster
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, melk, melk
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
melk, boter, melk, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.