Ingrediënten

+ -
print

Decoratie:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mengkom
  • Pan
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Rooster de amandelen en hak de helft van de amandelen in kleine stukjes.
  2. Springvorm met bakpapier bekleden.
  3. in een pannetje laten smelten.
  4. Pannetje van het vuur nemen en de mix voor kruimelbodem en de gehakte amandelen met een lepel erdoorheen roeren.
  5. De massa over de springvorm verdelen en met een lepel stevig aandrukken.
  6. Snijd de en de in kleine stukjes.
  7. Doe de taartmix samen met het in de mengkom.
  8. Klop dit mengsel in 1 minuut tot een glad mengsel.
  9. Voeg de kwark en de opgeklopte toe en klop het mengsel tenminste 2 minuten tot een luchtige massa.
  10. Voeg de gehakte en de aan het taartmengsel toe en meng dit er voorzichtig doorheen.
  11. Verdeel het geheel over de taartbodem.
  12. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
  13. Meng de taartina met 3 eetlepels vruchtensap voor de garnering.
  14. Breng het resterende vruchtensap even aan de kook en giet het papje erbij.
  15. Neem, zodra de gelei wer kookt, de pan van het vuur en laat de gelei iets afkoelen.
  16. Schep de iets afgekoelde gelei over de taart.
  17. Het is niet noodzakelijk alle gelei te gebruiken!
  18. Laat de taart nog 1 uur opstijven.
  19. Decoreer de taart met partjes mandarijn, de resterende amandelen en eventueel een muntblaadje.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, magere kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in bitterkoekjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, slagroom, magere kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1059 kcal
52%1059 kcal
Vetten
52 g.
74%52 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
109 g.
41%109 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Luikse vlaai
  • Home
  • Recept
  • Taart en gebak
  • Luikse vlaai