Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Blender
  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. De met het gepelde knoflookteentje in 300 ml groentebouillon gaar koken, eventueel nog wat water nagieten.
  2. De afgieten en samen met de knoflookteen pureren met de blender of de keukenmachine, 2 el toevoegen en nogmaals goed mengen.

    De en de geschilde in kleine blokjes snijden en de in een koekenpan verwarmen.
  3. Je bakt de en in de koekenpan tot ze gaar zijn.
    Nu voeg je de gare groenten toe aan de en vermengt het goed met een lepel, (er moet wel structuur in de paté blijven).
  4. Vervolgens voeg je de kwark, het , en de fijngesneden en toe, goed mengen.
  5. Proef het mengsel en maak eventueel nog op smaak.
  6. Doe het linzenmengsel in een pot die luchtdicht afsluitbaar is dan is het ongeveer een week in de koelkast houdbaar.
25
25
25

Variaties op Linzenpaté

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Linzenpaté
VariatieAantalGang
Linzenpaté1Veganistisch

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • ananas past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • groentebouillonblokje, boter, magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en magere kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • boter en magere kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Linzenpaté heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Lekkerder dan de meeste kant en klaarsmeersels uit de supermarkt!
Micha1 12 februari 2014
Dit lijkt me heerlijk en zal hier beslist een keer gemaakt worden, daarom bij mijn favorieten!
browney 11 februari 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
124 kcal
6%496 kcal
Vetten
12 g.
17%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Linzenpaté