Limburgse stoofpot

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in dobbelstenen.
  2. Pel en snipper de uien, de knoflook en de mini-.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  4. Bind de tiijm met de en het met een katoenen draad tot een bosje.
  5. Verhit de helft van de olie en de helft van de op een halfhoog vuur in een ruime braadpan.
  6. Bak het spek op een halfhoog vuur 5 minuten.
  7. Voeg de gesneden toe en roerbak die 3 minuten mee.
  8. Voeg de knoflook toe en bak alles nog 1 minuut.
  9. Neem de pan van het vuur.
  10. Verhit de rest van de olie en de op een hoog vuur in een grote koekenpan.
  11. Bak de helft van het vlees al omscheppend bruin en het ook in de braadpan.
  12. Bak de rest van het vlees in de rest van het bakvet en schep het ook in de braadpan.
  13. Bak de de mini- met de paddestoelen 5 minuten in de rest van het bakvet lichtbruin en zet ze apart.
  14. Zet de braadpan weer op het vuur.
  15. Strooi de , over het vlees en roerbak het op een laag vuur 1 minuut.
  16. Voeg de , cognac en het kruidenbosje toe en breng alles, al roerende, tegen de kook aan.
  17. Het mag niet koken, want dan wordt het vlees taai.
  18. Laat het vlees op een laag vuur in ca. 2 uur helemaal gaat stoven.
  19. Schep het bovendrijvende vet zoveel mogelijk van het gerecht.
  20. Voeg de mini- en de paddestoelen toe en laat alles nog 10 minuten op een heel laag vuur staan.
  21. Verwijder het kruidenbosje.
  22. Strooi vlak voor het serveren de erover.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in kastanje champignons en wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
448 kcal
22%1792 kcal
Vetten
26 g.
37%104 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
65 g.
25%260 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Limburgse stoofpot