Limabonen salade
- Herkomst Nederland
- Categorie Salades
- Bonen salade recepten
- Bereiden
- Kookboek van harry1959
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Garde
- Pan
Bereidingswijze
- De bonen koop je meestal gedroogd en moeten minstens twaalf uur in de week gezet worden.
- Spoel de bonen eerst met koud water af.
- Vul de pan met water en laat de bonen daar een nacht instaan.
- De bonen worden veel groter in het water, dus zorg ervoor dat de pan groot genoeg en er ruim water in zit.
- Na twaalf uur gooi je het weekwater van de bonen weg en zet je de bonen nu ruim onder water.
- Breng het water aan de kook en zet het gas dan lager.
- Laat de bonen garen in ongeveer anderhalf uur.
- Ze mogen niet te gaar worden ( uit elkaar vallen).
- Neem een boon uit de pan en snijdt de boon even door.
- Steek een stukje in de mond en proef de boon.
- Is het binnenste smeuïg dan zijn de bonen gaar.
- Als het binnenste nog wat hard aanvoelt dan geef je ze gewoon nog een half uurtje langer.
- Haal de blaadjes van de en de oregano en snijd ze klein.
- Dat kan ook in de kom.
- Neem een vork of een kleine garde en meng alles door elkaar.
- Giet nu beetje bij beetje de olie erbij.
- Goed mengen en dan kan de sojasaus erbij.
- Strooi de versgemalen in de kom.
- De saus mag lekker pittig zijn.
- Schep nu met een schuimspaan de warme bonen uit het water direct in de dressing.
- Zo weinig mogelijk vocht met de bonen meenemen.
- Schep de salade nu voorzichtig om.
- Laat de bonen een uurtje( minstens) staan.
- Proef dan weer eens een boon.
- Genoeg smaak?
- Moet er nog wat lekkere overheen?
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zoute sojasaus is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 76 kcal | 3% | 304 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 18 g. | 7% | 72 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |