Ingrediënten

+ -
print

Voor de mayonaise:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Klop de met , , en los.
    Voeg al kloppend de olie langzaam toe.
  2. Wordt de te dik voeg dan lauw wat en eventueel extra toe.
    Rasp de en zet deze op met de visbouillon.
    Laat dit rustig enige tijd trekken en niet droog koken.
  3. Pureer de afgekoelde met 400 gr.
  4. , en naar smaak en .
  5. Zeef het geheel.
    Zet een pan met en wat op.
    Snijdt de in ragfijne julienne.
    Blancheer de julienne in het kokende en spoel het met koud cq.
  6. ijskoud water.
    Hak de peterselie.
    Maak van de julienne een salade met enkele lepels van de mierikswortelsaus en de wat van de gehakte peterselie.
    Snijdt de aardappelen in een fijne brunoise; spoel het zetmeel van de brunoise.
    Frituur de brunoise van aardappel in de zonnebloemolie tot krokante kaantjes.

    Presentatie:
    Verdeel de salade over de borden.
  7. Leg hierop de gerookte forel en maak het af met wat saus, de kaantjes en gehakte peterselie.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise en bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in mayonaise en bouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mayonaise en bouillon
  • mayonaise en azijn kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd en mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in knolselderij
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn, mosterd, mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise en bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
21 kcal
1%252 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lichtgerookte forel met knolselderij salade