Leverpatê

Ingrediënten

+ -
print

Kruiderij:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Koekenpan
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter in de koekenpan.
  2. Snijd de lever en de in stukken, rol ze door de en bak ze even aan in de hete boter.
  3. Schil de en blancheer ze in kokend water.
  4. Draai de lever en door de gehaktmolen of haksel het fijn in de keukenmachine met het snijmes.
  5. Haal het snijmes eruit en zet de grove rasp erin.
  6. Haal de wortel uit het kooknat en druk die door de rasp.
  7. druk als laatste de sneeën brood door de rasp (of de molen).
  8. Breng de massa over in een kom en voeg de en de rest van de ingrediënten toe.
  9. Goed mengen, een beetje kookvocht en/of drank toevoegen todat een smeuïge massa ontstaat.
  10. Even laten staan, zodat de smaken zich goed kunnen mengen.
  11. Een patêvorm of aardewerken schaal bekleden met de plakjes spek, een paar plakjes achterhouden om de patê af te dekken.
  12. De vleesmassa in de schaal doen, afdekken met de plakjes spek, boven een paar laurierblaadjes en wat jeneverbessen in het spek drukken.
  13. Afgedekt in een verwarmde oven (160 graden C) in ca. 60 minuten gaar laten worden.
  14. Af laten koelen eventueel op een platte schaal storten.
  15. Zet daarvoor de schaal even in heet water, dan laat ze makkelijker los.
  16. Serveren met een salade, stokbrood en een cranberrysaus.
25
25
25

Variaties op Leverpatê

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Leverpatê
VariatieAantalGang
Leverpaté2Bijgerechten
Leverpaté op toast1Hapjes
Gevulde kwartels met champignons, knoflook en ganzenleverpaté1Wild

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in worst en boter of margarine
  • worst kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
  • worst kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • worst en boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in worst en boter of margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
89 kcal
4%1068 kcal
Vetten
4 g.
6%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%132 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Leverpatê