Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Hapjespan
  • Pan
  • Pureestamper

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze in ruim water met in ca. 20 min.
  2. gaar.
  3. Bak ondertussen de in een hapjespan zonder boter of olie in ca. 10 min.
  4. uit.
  5. Snijd de sla grof en voeg toe aan de .
  6. Laat 1 min.
  7. meewarmen.
    Kook ondertussen ook de in ongeveer 20 minuten gaar en voeg op het laatst de erwten erbij, kook die in 2 minuten gaar.
    2.
  8. Giet de aardappelen af en bewaar een kopje van het kookvocht.
  9. Voeg de spekjes en de sla toe aan de aardappelen.
  10. Laat met de deksel op de pan 5 min.
  11. staan (draai het vuur uit!) om alle ingrediënten door te laten warmen.
    3.
  12. Voeg de kruiden en toe en stamp alles door elkaar met de pureestamper.
  13. Roer de tuinerwten en door de stamppot.
  14. Breng op smaak met en .
  15. Voeg wat van het kookvocht van de aardappelen toe als de stamppot te droog is.
  16. Serveer direct.

    Variaties:
    Voeg wat geraspte kaas toe.
    Variatie in vlees kan ook goed.
  17. Zelf heb ik deze keer 2 rundervinken gebakken en die fijn gesneden er door heen gedaan.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
312 kcal
15%1248 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
36 g.
14%144 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lente stampot
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • Lente stampot