Lemper Ajam

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Stoompan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Was de rijst.
  2. Doe de rijst in een kookpan met zoveel water dat ze anderhalf vingerkootje onderstaat.
  3. Doe ook het blokje erbij, breng aan de kook en zet de pan 30 minuten in een oven van 130 graden Celcius.
  4. Kook de kip gaar in kokend water en trek de kip met een vork in reepjes.
  5. Maak een boemboe van kemirie, sambal, , , , .
  6. Fruit de boemboe 5 minuten in wat olie, doe de kip en de dikke erbij en laat op een laag vuurtje sudderen totdat het mengsel nagenoeg droog is.
  7. Breng op smaak met en .
  8. Rol de rijst uit tot een plak met een dikte van 1cm en snijd de plak in stukken van 10 x 10cm.
  9. Verdeel de vulling over de rijstplakjes en rol deze stevig op.
  10. Zorg evoor dat de zijkanten ook goed dicht zijn.
  11. Knip van de magnetronfolie in stukken van 20 x 20cm en rol de rijstrolletjes hierin.
  12. Stoom de pakketjes 10 minuten in een stoompan en serveer.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal trassi
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal trassi
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal trassi
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sambal trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in sambal trassi
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal trassi
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
82 kcal
4%492 kcal
Vetten
2 g.
3%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
3%0 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
4%6 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%6 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lemper Ajam