Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Snijd de boter in blokjes en leg die in de koelkast.
  2. Doe een klein beetje bij de zestes en wrijf de zestes goed door de .
  3. Voeg beetje voor beetje de rest van de toe zodat de zestes goed hun smaak af kunnen geven.
  4. Laat dit even staan.
  5. Voeg nu de citroensuiker, , dooiers en hele bij elkaar.
  6. Gaar deze massa au bain marie tot een mooie gladde crème.
  7. Laat de crème afkoelen tot ongeveer 45°C en voeg nu beetje bij beetje de koude boterblokjes toe (monteren).
  8. Het moet een goed geëmulgeerde massa worden die een dikte heeft van mayonaise.
  9. Afdekken, plastic op de curd drukken om velvorming tegen te gaan.
  10. Afkoelen.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Lemon curd

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Lemon curd
VariatieAantalGang
Lemon curd2Jam en marmelade
Cheesecake met citroen en lemon curd1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Lemon curd heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Klinkt goed, hoe lang is dit houdbaar in de koelkast?
Linda 28 april 2013
Heerlijk, het lekkerste recept tot nu toe! Inge
Inge 19 november 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
500 kcal
25%2000 kcal
Vetten
23 g.
32%92 g.
Waarvan verzadigd
10 g.
50%40 g.
Waarvan onverzadigd
5 g.
18%20 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
2 g.
37%8 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
62 g.
69%248 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
7 mg.
0%28 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lemon curd
  • Home
  • Recept
  • Jam en marmelade
  • Lemon curd