Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Braadpan
  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Begin met het koken van water in een volle waterkoker.
  2. Marineer de kip met wat en (en als je er zin in hebt, met een beetje , en citroen en laat het een paar uur intrekken) en bak ze krokant in de koekenpan of braadpan.

    Ondertussen kookt het water.
  3. Voeg het in een pan met een scheutje en laat de hierin gaar worden.
  4. In een wok of een pan laat je nu een beetje, ongeveer 50 tot 100 gram, (room) smelten.
  5. Als de gesmolten is, knijp je er anderhalve citroen boven uit.

    Roer het goed door elkaar, voeg er een half bekertje aan toe en een paar scheppen creme fraiche.
  6. Nu krijg je een lekkere creamy saus.

    Dan is het tijd voor de kaas!
  7. Roer er in totaal zo’n 200 gram parmazaanse kaas doorheen.
  8. Wij gebruikten zakjes met vlokken, maar je kunt natuurlijk ook een stuk kaas raspen.
  9. Goed doorroeren tot alle kaas gesmolten is.

    Als de saus te dun is, voeg er nog wat creme fraiche aan toe.
  10. Te dik?
  11. Gebruik wat pastawater en schep er net zo lang wat doorheen tot de consistentie goed is.
  12. Proef de saus en voeg er eventueel nog wat citroen aan toe.
  13. Breng verder op smaak met en en voeg er een handjevol grofgesneden aan toe.

    Giet de af en voeg het toe aan de pan met saus.
  14. Goed doorroeren, zodat elke bedekt is met de saus.

    Dien het op in een diep bord of kom en garneer met wat en eventueel nog wat extra parmazaanvlokken.
    Smakelijk eten!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • penne is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • penne kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
151 kcal
7%604 kcal
Vetten
9 g.
12%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
9%92 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lemon basil chicken pasta