Lasagne met witlof

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Snijd het kontje van de en verwijder het bittere gedeelte.
  2. Was ze en snijd ze in flinke repen.
  3. Zet de reepjes op in ruim water met wat en .
  4. Laat dit 5 minuten koken.
  5. Laat de gekookte witlofreepjes uitlekken en afkoelen in een vergiet.
  6. Maak met een scherp mes een kruis in de bovenkant van de en laat ze even koken tot het vel los laat.
  7. Giet de af en laat even afkoelen.
  8. Ontvel de en snijd ze in blokjes.
  9. Laat in een steelpannetje 45 gram smelten, voeg de gezeefde hier aan toe en blijf roeren tot een egale massa wordt verkregen.
  10. Schenk de melk erbij en blijf roeren tot het aan de kook is.
  11. Zet de warmtebron laag.
  12. Laat deze saus 10 minuten zachtjes sudderen.
  13. Voeg indien nodig wat extra melk toe.
  14. Laat de helft van de in de saus smelten voeg naar smaak , en toe.
  15. Schep de helft van de saus in een grote kom.
  16. Warm de oven voor op 200 graden C.
  17. Voeg de uitgelekte witlofreepjes, de in stukjes gesneden kernhemse , de en de tomaatblokjes toe en schep alles zo luchtig mogelijk door elkaar.
  18. Beboter een ovenvaste schaal.
  19. Schep 1/3 van het witlofmengsel op de bodem van de schaal en bedek met de .
  20. Herhaal dit net zolang tot de saus op is.
  21. Bedek de bovenste laag met de overgebleven kaassaus.
  22. Bestrooi alles met de overgebleven geraspte en plaats de schotel in de oven op 200 graden C.
  23. voor ca. 35 minuten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, kaas, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, kaas, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas en kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, kaas, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas en kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
349 kcal
17%1396 kcal
Vetten
24 g.
35%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
3%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lasagne met witlof