Ingrediënten

+ -
print

Knoflookboter:

Dressing:

Tapenade:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Aluminiumfolie
  • Oven
  • Vuurvaste schaal

Bereidingswijze

  1. Bereiding:
    Knoflookboter:
    Maak de knoflook schoon, pers hem fijn en voeg de fijngesneden peterselie en fijngesneden bieslook met de zachte boter toe.
  2. Voeg ook de geraspte toe en kneed het tot een homogene massa.
  3. en naar smaak toevoegen.
  4. Zet koud weg.
    Dressing:
    Maak de dressing door de port goed te mengen met de olijfolie en de balsamico.
  5. Maak af naar smaak met peper en zout eventueel door wat suiker toe te voegen.
    Tapenade:
    Verwarm de oven op 180º C.
  6. Verpak de ongeschild in aluminiumfolie.
  7. Leg dit op een plaat en laat ze 35 minuten in de oven garen tot ze zacht zijn.
  8. Knijp ze na afkoelen uit de schil.
  9. Doe de en de in de keukenmachine samen met de en het en meng het tot een gladde massa.
  10. Breng de op smaak met en .
  11. Zet koud weg.
    Was de langoesten en dep ze droog.
  12. Knip het pantser aan de rugzijde in de lengte open.
    Haal ze door de olie welke is omgeroerd met de piri-piri.
  13. Besmeer nu de bovenzijde met de helft van de knoflookboter en leg ze in een vuurvaste schaal.
  14. Doe de rest van piri-piri olie bij de schaal.
  15. Bak de langoesten ca. 5 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden C.
    Let op dat ze niet te gaar worden.
    Opmaken:
    Doe op een warm middelgroot bord de gewassen rucula sla, die eerst door de dressing is gehaald.
  16. Leg een langoest op de met een toefje knoflookboter.
    Geef er de bij met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in stokbrood
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in stokbrood
  • boter en stokbrood kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
114 kcal
5%1140 kcal
Vetten
10 g.
14%100 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%110 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Languste com  Piri-Piri
  • Home
  • Recept
  • Voorgerechten
  • amuses
  • Languste com Piri-Piri