Ingrediënten

+ -
print

Voor de bloemkoolpuree:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Snijd de uien in dunne plakjes.
    Snijd de champignons in plakjes.
    Verwarm de bouillon even in een pannetje , los hierin de tomatenpuree op en voeg hieraan de kruiden toe, koriander en komijn.

    Doe onderin de pan:
  2. de de knoflook fijn gesneden of geraspt.
    Daarboven de .
    Daar bovenop het vlees wat je eerst wat gezouten en gepeperd hebt en met bestrooid.
    Doe hier de bovenop.
    Dan het vocht erbij, de massa moet ongeveer voor de helft onder
    staan, het slinkt vanzelf verder in het vocht, voeg zondig nog wat
    water toe.
  3. Eerst de bouillon dan het sap van de blauwe druiven.
    Dit kan lekker ongeveer 9 a 10 uur op staan op low.
    Ik roer het meestal tussendoor na een uur of 8 even door om te kijken of het al lekker wordt en de smaken zich door elkaar gaan mengen.
    Het ruikt geweldig in je huis.

    Lekker met gestoomde bataat of bloemkoolpuree.

    Bloemkool pureerecept:

    Verdeel 1 bloemkool in roosjes en snijd de stronk in stukjes.
  4. Kook de in 10 minuten gaar en giet af.
  5. Voeg 4 el zure met , en naar smaak toe en pureer de met een staafmixer.
  6. Warm de puree nog even goed door.
  7. Serveer de bloemkoolpuree in een warme schaal en strooi er 50 g geraspte en 1 el fijngesneden platte over.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • bouillon en oude kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en oude kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • room en oude kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • oude kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in bouillon en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
31109 kcal
1555%124436 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
34 g.
13%136 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lamsvlees met abrikozen en bloemkoolpuree
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • Lamsvlees met abrikozen en bloemkoolpuree